Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/digital/functions/theme/custom-post-types.php on line 117
Delningsekonomi bland grannar är det nya - TLM hyr ut

Delningsekonomi bland grannar är det nya

Delningsekonomi, vad är det egentligen? Det handlar om att man ska låna och dela saker med sina grannar, för att minska på kostnader för alla och värna om miljön. Varje person i grannskapet kanske inte behöver äga en varsin borr, motorsåg och lövblås. Bra är då att man lånar av varandra!

Vi har tidigare skrivit om att hyra verktyg, något som helt klart är bättre för miljön än att köpa nya grejer så fort man ska göra något. Men än bättre är att satsa på att skapa en delningsekonomi, eller sharing economy som det också heter, i grannskapet. Här får du veta mer om det.

Hur delar man med grannar?

Rent praktiskt går det till såhär: antingen så köper grannarna saker separat, som man sedan skriver upp på en delningslista så att man enkelt vet vad som finns i grannskapet till utlåning. Eller så går man samman i grannskapet, köper en hel del med prylar som man kan låna – helt gratis. Det som är viktigt här är förstås att ha ett bra och rättvist system för utlåning, och att prylarna lämnas tillbaka i tid och i gott skick. I en artikel från Breakit tipsar man om sajten Grannsaker, som vill hjälpa folk låna saker av varandra.

”Sök på din stad och du finner vad dina grannar i ditt område vill låna ut till dig. Varje granne skapar sin egen sida med saker som personen är beredd att låna ut”, säger grundaren av sajten, enligt Breakit.

Vad kan man dela med grannar?

Egentligen allt som man inte behöver äga personligen – och alltså kanske inte använder så ofta. Det kan vara allt från verktyg och köksmaskiner, till gräsklippare och lövblås. Det beror på helt vad ni i grannskapet behöver. Delningsekonomi är bra för allas ekonomi, bra för att inte fylla förrådet med en massa prylar som används sällan och bra för miljön.