Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/digital/functions/theme/custom-post-types.php on line 117
Hyr eller köp begagnad logistik - TLM hyr ut

Hyr eller köp begagnad logistik

Som småföretagare är ekonomin ofta ganska pressad. Det kan vara svårt att motivera dyra inköp av fordon, verktyg och andra produkter som används inom lagerverksamhet. I vissa fall kommer de också vara oanvända under stora delar av året. Ofta är därför den mest kostnadseffektiva lösningen att antingen hyra eller köpa begagnat.

En av de största fördelarna med att hyra är att du får precis vad du behöver, när du som mest behöver det. Att själv äga till exempel fordon och verktyg är mindre flexibelt. Du riskerar att bli sittande med omoderna produkter som inte längre behövs i verksamheten. Ibland kan det vara svårt att lyckas sälja dem till ett acceptabelt pris. Det är betydligt smidigare att hyra och genom att klicka här får du enkelt tillgång till truckar för alla tänkbara behov.

Ett annat problem är när det sker stora förändringar i volym. Vad händer om lagerkapaciteten måste fördubblas? Genom att hyra går det att hantera stora upp- och nedgångar nästan omedelbart. När produkter istället köps in, måste du som företagare försöka förutse framtiden och vara extremt duktig på att planera långsiktigt.

Fördelar med att köpa begagnat

Alla som någon gång investerat i fordon vet att de tappar i värde för varje år som går. Fordonstillverkare lanserar hela tiden nya modeller som är allt bättre. Dessutom slits fordon likt vilken produkt som helst, särskilt om de inte får tillräckligt med underhåll. Resultatet är ofta att man som företagare har gjort en dyr investering som några år senare bara är värd en bråkdel av inköpspriset.

När man köper begagnat är inköpspriset mycket lägre och då förändras situationen. Risken minskar och om produkten till exempel blir omodern, blir kostnaden inte lika stor när den ska ersättas. Vid rätt val av återförsäljare finns också chansen att begagnade produkter inom logistik är i mycket gott skick. Att till exempel köpa en begagnad truck med ett par år på nacken, kommer inte kosta i närheten av vad du måste lägga på en truck som kommer direkt från fabriken.

Ett bra miljöval

När du hyr eller köper begagnat gynnar du miljön. Varje maskin eller produkt får fler användare över sin livstid. Det är ett steg bort från slit och släng-mentaliteten som är vanlig i Sverige. Som företagare är det viktigt att bidra till en mer hållbar utveckling.