Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/digital/functions/theme/custom-post-types.php on line 117
Hyr mycket men köp gärna nya däck - TLM hyr ut

Hyr mycket men köp gärna nya däck

I dagens inlägg pratar vi om vikten av rätt däck, bilar utan förare, smog och gratis kollektivtrafik.

I Svd kan vi läsa att det i framtidens bil kanske inte ens finns en förare. Ja det är otroligt men sant, självstyrande bilar finns på kartan hos många stora biltillverkare. Dock är det många tekniska och lagmässiga hinder som står lite i vägen för en total revolution på bilmarknaden, med utvilade resenärer. Kanske är det verklighet om cirka tio år, då den förlamande tröttheten inte slår den som men stor koncentration långkört ner till Malmö genom natten, utan denna vaknar och sträcker på sig för att möta dagen med ett leende.

Ibland är det säkrast och bäst att faktiskt köpa än att hyra

autobilI denna blogg framhåller vi gärna hur mycket vi tycker om att hyra och låna i stället för att köpa saker, prylar och annat. Och ja vi kommer inte avvika så mycket från den ståndpunkten idag men med ett undantag och det är att vissa saker är det säkrast att faktiskt köpa nytt och oanvänt. En av dessa saker är nya däck till bilen. I Sveriges Radio kan vi läsa att rätt däck minskar trafikbuller, men rätt däck är också viktigt för de bilåkandes säkerhet på vägen. Rätt däck har också en längre livlängd och drar mindre bränsle, och det lönar sig i längden att satsa på kvalitet. På http://www.dack365.se/vinterdack/dack finns ett stort urval att titta till och vraka bland.

En lite udda grej, bilmässigt, som vi kan läsa om i en artikel i DN är att parisare numera bara får köra bil varannan dag. Antingen på jämna eller udda datum men inte på båda. Samtidigt är kollektivtrafiken gratis – allt för att komma tillrätta med smogen som under sommartid gärna infesterar staden med dimmigt, smutsigt, hostande ansikte. När smogen är så tät som den varit i Paris finns det många farliga partiklar i den som kan orsaka eller förvärra hjärt-, kärl-, och lungsjukdomar. Som tur är har Stockholm och många andra svenska städer relativt fräsch luft, i alla fall om man jämför med hur det ser ut på många andra ställen.