Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/digital/functions/theme/custom-post-types.php on line 117
Hyr verktyg till ditt byggprojekt - TLM hyr ut

Hyr verktyg till ditt byggprojekt

När man ska bygga om, bygga ut eller renovera hemma behövs det ofta verktyg som man kanske inte har tillgång till. Många av dessa verktyg går att köpa på Clas Ohlson, men det kan vara en bättre idé att hyra istället.

Verktyg som tigersåg, cirkelsåg och sticksåg kommer, till skillnad från hammare, skiftnyckel och skruvmejslar, inte till användning särskilt ofta. Det är heller inte verktyg som man har hemma bara för att de ”kan vara bra att ha”, utan de är typexempel på sådant man köper på sig inför ett projekt. En gång i tiden var verktyg av denna typ dyra, men idag finns de att köpa på bl.a. Clas Ohlson eller Jula till ganska låga priser. Många väljer därför att köpa dem.

Problemet är bara att man för det mesta bara använder verktygen några få gånger. Resten av tiden ligger de bara i ett förråd och samlar damm. Det är inte heller särskilt bra för miljön att köpa saker som man använder några få gånger, och ur ekonomisk synvinkel är det inte heller att rekommendera.

Dessutom är det ofta si och så med kvaliteten på de billigaste elektriska verktygen som man kan hitta i handeln. Man får för det mesta vad man betalar för, och om man kan få andra att betala kan man kosta på sig något dyrare. Det är därför som uthyrare av verktyg erbjuder märken som Makita och Festool, som är kända för sin kvalitet.

Större ”verktyg”

Man kan även behöva större saker under ett byggjobb, framför allt om man mer eller mindre bygger ett hus från grunden. Om arbeten ska utföras och det inte finns el att tillgå behöver man ett elverk. Det finns flera företag som hyr ut sådana, och det är sällan någon idé att köpa något, eftersom det ändå bara kommer att användas under en begränsad period.

Vid markarbeten kan man behöva en minigrävare, traktorgrävare eller liknande. Det är sällan tal om att köpa en ny sådan för en privatperson, däremot kan man hitta begagnade till ganska bra priser. Problemet är bara att det är dyrt att reparera en traktor, så det gäller att man är händig, eller vet tillräckligt mycket om denna typ av maskiner för att kunna sålla bort renoveringsobjekten. I annat fall gör man bäst i att hyra.