Warning: Declaration of Walker_Category_Filter::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $data_object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /www/wordpress/wp-content/themes/digital/functions/theme/custom-post-types.php on line 117
Tänk på detta när du köper däck - TLM hyr ut

Tänk på detta när du köper däck

Ska du köpa nya däck när det är dags att byta av till sommardäcken igen? Då finns det en hel del saker att tänka på.

När du ska köpa nya däck finns det framförallt tre saker som är viktiga att tänka på. Och dessa tre saker är som följer.

  • Du ska inte snåla. Bra däck ´får gärna kosta en slant, för tänk på att däcken är den enda kontakt med vägen som bilen faktisk har och då vill du ju att däcken ska greppa ordentligt.
  • Byt hos bra verkstad. Växla däck hos en bra men inte för dyr bilverkstad, jämför och kolla runt lite innan du åker in på första bästa ställe.
  • Håll miljön i åtanke vid köpet. Välj ett miljömärkt däck för att göra ett slag för miljön också.

Tips inför däckbytet

Det finns en hel del saker som kan vara bra att tänka på inför däckbytet. Hos Motormännen finns till exempel en hel guide som beskriver steg för steg hur man gör. Ett tips är därför att läsa den innan du försöker dig på att byta däck alldeles själv. Du får både tips om dimensionering, hjulbultarna, verktyg och om hur du genomför bytet på bästa, mest effektiva sätt utan att slarva. Glöm heller inte bort att du alltid kan kontakta en bilmekaniker för att denne ska genomföra bytet åt dig – men det kostar en slant.